WATERDATA4ACTION is een dienst om belanghebbenden uit de overheid, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld te helpen gezamelijk actie te ondernemen voor duurzaam watergebruik op basis van het samenbrengen van water, economische, miliieu en sociale informatie.

Klik hier om de brochure te downloaden

WaterData4Action brengt informatie van verschillende sectoren (water, landbouw, milieu, etc) en van verschillende belanghebbenden samen in een geintegreerd analyse en participatief raamwerk waardoor belanghebben betrokken worden en actie ontstaat. Analytische tools voor waterbeheer worden over het algemeen bepaald doro data beschikbaarheid. 

Met WaterData4Action is het net andersom, het is schaalbaar afhankelijk van de hoeveelheid data die beschikbaar is. Hierdoor kan WaterData4Action goed gebruikt worden in dataschaarse omgevingen in opkomende economie landen om het best mogelijk zicht te geven op de lakale water situatie en belanghebbenden te betrekken.  

In datarijke landen zoals in de EU, kan WaterData4Action gebruikt worden om complexe data samen te brengen en zodanig te presenteren zodat belanghebbenden de water situatie beter begrijpen en beter in actie kunnen komen.